CBS Corporation zet Amerikaanse radiodivisie in de verkoop

Het Amerikaanse mediaconcern CBS Corporation zet zijn radiodivisie in De Verenigde Staten, CBS Radio, in de etalage. ‘CBS Corp.’ is naast een radiovisie ook eigenaar van de Amerikaanse televisiezender CBS.

Eventuele verkoop

Leslie Moonves, CEO van CBS Corp zei tijdens een presentatie voor beleggers dinsdag dat CBS de strategische opties voor de radiodivisie gaat onderzoeken. Een eventuele verkoop van CBS Radio maakt onderdeel uit van verdere bezuinigingsplannen bij CBS, aldus nieuwsbureau Bloomberg dinsdagavond. De radiovisie levert steeds minder inkomsten op volgens CBS vanwege krimpende reclame-inkomsten. CBS is eigenaar van ongeveer 120 radiozenders in de Verenigde Staten.

Ontslagronde

Vorig jaar juli was er al een grote ontslagronde bij CBS Radio. Toen moesten honderden medewerkers, voornamelijk ondersteunend personeel, het bedrijf verlaten. De Amerikaanse radiomarkt heeft het moeilijk de laatste jaren. Naast de ontslagronde bij CBS voerden Walt Disney Co en Clear Channel / iHeartMedia ook flinke bezuinigen door in hun radiotak. In 2002 bood de Amerikaanse radio-industie nog plaats aan meer dan 110.000 werknemers, in 2014 was dat aantal al gedaald tot iets meer dan 91.000.

CBS Radio

CBS Radio is een onderdeel van CBS Corporation. De radiotak van CBS is ontstaan uit Infinity Broadcasting dat werd overgenomen in 1996. In de jaren daaropvolgend kocht CBS ook de radiomaatschappijen American Radio Systems en Outdoor Systems.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.