Honderden ontslagen bij CBS Radio in Verenigde Staten

CBS Radio ontslaat honderden medewerkers bij haar radiozenders in de Verenigde Staten. Dit berichten diverse Amerikaanse media deze week. CBS Radio is een van de grootste radioconcerns van de Verenigde Staten.

Ondersteunend personeel

Het zou voornamelijk gaan om ondersteunend personeel bij de marketing- en verkoopafdelingen maar in een aantal gevallen zijn ook DJ’s ontslagen bij radiozenders. CBS Radio zelf heeft nog geen commentaar gegeven op de berichtgeving.

CBS Radio bezit circa 180 radiostations in 22 staten verspreid door het hele land. Volgens media zouden onder andere de radiozenders WWFS “Fresh 102.7” in New York, WUSN 99,5 in Chicago; 102,5 KEZK, Kyky-FM en KMOX-AM 1120 in St. Louis, 1060 KYW-A in Philadelphia, WWJ 950 in Detroit, en AM 1090 “The Fan” in Seattle onder de getroffen zenders horen. Alleen al in Detroit zou het gaan om 13 werknemers. De website Allaccess.com heeft een lijst online gezet met daarin medewerkers die door de reorganisatie zijn getroffen.

CBS Radio

CBS Radio is een onderdeel van CBS Corporation. CBS Radio is ontstaan uit Infinity Broadcasting dat werd overgenomen in 1996. In de jaren daaropvolgend kocht CBS Radio ook de radiomaatschappijen American Radio Systems en Outdoor Systems.

Radio-industrie Verenigde Staten

Het is niet de eerste keer dat de Amerikaanse radio-industrie wordt opgeschrikt door bezuinigingsmaatregelen. Walt Disney Co en Clear Channel / iHeartMedia hebben de afgelopen jaren ook flinke bezuinigen doorgevoerd in hun radiotak. In 2002 bood de Amerikaanse radio-industie nog plaats aan meer dan 110.000 werknemers, vorig jaar was dat aantal al gedaald tot iets meer dan 91.000.