CDA Limburg wil regionale omroep in HD-kwaliteit bij Ziggo

Het CDA in de provincie Limburg heeft vragen gesteld over het feit dat de regionale omroepen niet in HD-kwaliteit worden doorgeven bij Ziggo. Statenlid Max Ruiters van het CDA heeft naar aanleiding van berichtgeving van deze website vragen gesteld hierover aan Gedeputeerde Staten in Limburg over de kwestie.

Niet in HD-kwaliteit

In tegenstelling tot concurrent KPN worden bij aanbieder Ziggo de regionale omroepen niet in HD-kwaliteit aangeboden. Ziggo heeft tegenover deze website bevestigd dat er momenteel geen capaciteit is om de dertien regionale omroepen in HD-kwaliteit aan te bieden. Pas wanneer het analoge tv-signaal over uiterlijk twee jaar is afgeschakeld ziet de kabelaar mogelijkheden om de regionale in HD-kwaliteit aan te bieden.

Actie

Ruiters verbaasd zich over situatie. “Het CDA Limburg is van mening dat doorgifte van álle regionale zenders in HD-kwaliteit zou moeten worden doorgegeven en dat capaciteitsproblemen geen aanleiding moeten zijn om de doorgifte te belemmeren“, aldus Ruiters in een brief aan de provincie.

Het Statenlid vraagt zich of er vanuit de provincie actie wordt ondernomen om Ziggo op andere gedachten te brengen en vraagt zich af of de provincie in gesprek gaat met de aanbieder.

IPO

Daarnaast roept Ruiters op om ook andere provincies te mobiliseren om de zaak aanhangig te maken bij Ziggo. “Het besluit van Ziggo betreft de doorgifte in HD-kwaliteit van álle regionale zenders. Wij verzoeken u dan ook met klem het onderwerp ook bij het IPO onder de aandacht te brengen en waar mogelijk gezamenlijk met alle colleges van Gedeputeerde Staten in Nederland op te treden om het belang aan te duiden.“, aldus Ruiters in de brief.

Sociale media: