Voetbal Champions League van SBS6 naar Veronica

SBS6 neemt na een seizoen afscheid van de voetbalwedstrijden in de Champions League. De wedstrijden zijn vanaf komend seizoen te zien op Veronica. Beide televisiezenders zijn onderdeel van SBS.

Meer nieuwe Nederlandse series op SBS6

SBS6 zelf heeft de zendtijd nodig voor nieuwe Nederlandse series, meldt het tv-concern.
SBS Broadcasting en uitgeverij Sanoma, grootaandeelhouder van de tv-zenders, kochten de rechten van de competitie voor de periode 2015-2018. ‘We staan nog steeds achter de beslissing om de UEFA Champions League tot nu tot bij SBS6 uit te zenden, maar voor het komend seizoen ligt de situatie anders’, zegt CEO Peter de Mönnink van SBS Broadcasting dinsdag. ‘We zijn in de positie om bij SBS6 nog meer nieuwe Nederlandse reeksen te gaan uitzenden en dat is niet te combineren met de vaste voetbalavonden.’

Veronica

De presentatoren, analytici en commentatoren van de UEFA Champions League-uitzendingen verhuizen na de zomer mee naar Veronica, evenals de wedstrijd om de Super Cup. De Mönnink: ‘Veronica heeft het profiel en de programmering om met de UEFA Champions League ook iets moois neer te zetten. De kijker gaat dus profiteren van een rijker aanbod van onze zendergroep.’

Marktaandeel

SBS zendt sinds augustus vorig jaar de Champions League-wedstrijden uit. Naar eigen zeggen is het marktaandeel van de uitzendingen het afgelopen seizoen gegroeid. Bij de NOS hadden de uitzendingen in seizoen 2014-2015 een marktaandeel van 22,5 procent, bij SBS6 steeg het marktaandeel van de uitzendingen naar 23,9 procent.

Ziggo Sport Totaal

Betaalzender Ziggo Sport Totaal brengt ook komend seizoen het volledige aanbod aan voetbalwedstrijden in de Champions League op het scherm via haar televisiezenders.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.