(C) Mediamagazine

ChristenUnie en CDA willen behoud zendmast voor Groot Nieuws Radio

De ChristenUnie en het CDA maken zich hard voor het behoud van de zendmast waarop Groot Nieuws Radio via de middengolf uitzendt. Novec, de eigenaar van de mast, wil de zendmast in Zeewolde in september 2017 ontmantelen. Hierdoor zouden de uitzendingen van Groot Nieuws Radio op de middengolf gestaakt worden. De christelijke radiozender moet via de middengolf uitzenden om recht te houden op een plek op het regionale DAB+-kavel in Oost en Noordoost Nederland.

Verplichting

Eppo Bruins van de ChristenUnie wijst minister Henk Kamp (Economische Zaken) erop dat Novec een verplichting heeft om Groot Nieuws Radio gedurende de duur van de zendvergunning te blijven faciliteren. De minister heeft in een eerder stadium al de uitzendlicentie voor de radiozender verlengt.

DAB+

Ook pleit Bruins dat de radiozender een landelijke vergunning krijgt om uit te zenden via DAB+. Nu zendt Groot Nieuws Radio nog uit via een aantal regionale kavels. Daarnaast huurt de radiozender digitale capaciteit bij provider MTVNL.

“Geen mogelijkheden”

De minister ziet geen mogelijkheden om een commercieel bedrijf als Novec te verplichten om de mast in stand te houden. Wel wil hij in het eerste kwartaal van 2017 in gesprek met de radiozender om te komen tot een oplossing. De minister geeft aan dat het voor Novec niet meer rendabel is om de zendmast alleen voor de christelijke radiozender niet meer rendabel is. De minister was wel enigszins verbaasd dat de radiozender zelf geen contact heeft gezocht met het Ministerie van Economische Zaken.

“Blij”

Wilfred Hardeman, directeur van Groot Nieuws Radio, is blij met het pleidooi van Bruins (ChristenUnie). “Onze inzet blijft dat we ook na september 2017 kunnen blijven uitzenden via de middengolf op 1008 AM, naast internet, DAB+ en interactieve televisie.”

3 reacties

  1. Vertel dat de accountants die de jaarrekening moeten goedkeuren. Vertel dat de bank waar het businessplan ingeleverd moet worden.

  2. Zolang de rekening nog door “bedelen onder de doelgroep” betaald kan worden, waar overigens niets mis mee is, is er de verplichting en hoe het volgend jaar zal gaan is volgend jaar aan de orde, niet meer en niet minder.

  3. Nog geen jaar geleden kon dit station de rekeningen niet meer betalen, dus ook niet die van Novec. Na gebedel onder de doelgroep konden ze verder. Novec heeft groot gelijk, wie zegt dat ze volgend jaar nog kunnen betalen?

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.