ChristenUnie heeft geld gevonden voor 2.42-omroepen

npoHet Tweede-Kamerlid Gert-Jan Segers (ChristenUnie) heeft geld gevonden in de Mediabegroting om het voortbestaan van de 2.42-omroepen te garanderen. Segers zei dit zaterdagmiddag in het RKK-programma Kruispunt Radio

“Er is binnen de begroting ruimte om 14 miljoen elders te besparen en de levensbeschouwelijke omroepen overeind te houden”, aldus Segers in Kruispunt.

Mediawoordvoerder van de ChristenUnie Gert-Jan Segers is het niet eens met het plan om de 2.42-omroepen per 2016 op te heffen: “Je peilt de mate van beschaving door hoe je met kleine minderheden omgaat. De staatssecretaris begrijpt niet wat religie is. Dit plan levert weinig op en doet heel veel kwaad. “Het is zeer belangrijk om deze omroepen te behouden, het gaat om het wezen van de democratie: minderheden zichtbaar maken.” Maandag zal Segers zijn plannen tijdens het mediadebat met staatssecretaris Dekker toelichten. Segers liet weten dat hij inmiddels met andere partijen over zijn initiatief gesprekken heeft gevoerd.

Segers zal maandag ook voorstellen dat bij een volgende prestatieovereenkomst tussen de publieke omroep en de staatssecretaris religie een zelfde aandachtspunt is als cultuur of sport.

Kleine levensbeschouwelijke zendgemachtigden worden door de politiek 2.42-instellingen genoemd, omdat zij zendtijd hebben gekregen krachtens artikel 2.42 van de Mediawet 2008. Dit zijn: Rooms-Katholiek Kerkgenootschap (RKK), Interkerkelijke Omroep Nederland (IKON), Humanistische Omroep (HUMAN), Zendtijd voor Kerken (ZvK), Joodse Omroep (JO), Organisatie Hindoe Media (OHM) en Boeddhistische Omroep Stichting (BOS) (via oa RKK)

De uitzending van Kruispunt Radio is hier terug te luisteren