CIF koopt kabelbedrijf KBG

coaxkabelCIF neemt opnieuw een kabelbedrijf over. Het Communication Infrastructure Fund, beheerd door Rabo Bouwfonds, koopt KabelMedia Brabant-Gelderland (KBG) formeel per 1 januari 2012.

Dit bericht Telecompaper.nl Na aanvankelijk CAIW overgenomen te hebben, volgde in september 2011 CAI Albrandswaard en nu dus KBG. Overigens geldt voor beide dat Caiway, dat volgens plan door CIF wordt doorverkocht aan KPN, de dienstenaanbieder is. Een geplande samenwerking tussen CIF en KBG was al eerder aangekondigd.

De prijs wordt niet bekendgemaakt. Als onderdeel van de overeenkomst met de Stichting KBG verbindt CIF zich aan de verglazing van het netwerk binnen twee jaar. Deze zal uiterlijk in 2013 starten in Dreumel. En opnieuw zal het een open netwerk worden. Caiway blijft verantwoordelijk voor de dienstverlening en het beheer van het netwerk verschuift, net als het voltallige personeel, van KBG naar Schuuring.

KBG biedt TV-diensten (analoog en digitaal), breedband en telefonie in vier gemeenten: Heumen, West Maas en Waal (kernen Alphen, Altforst, Appletern, Dreumel en Maasbommel) en Druten (kern Horssen) in Gelderland en Oss (kern Berghem) in Noord-Brabant. In totaal heeft het 13.500 coaxaansluitingen.