Coen Bom nieuwe voorzitter Fresh FM

Coen Bom is aangesteld als nieuwe voorzitter van stichting achter de regionale commerciële radiozender Fresh FM. Dit bericht de radiozender in een reactie op de berichtgeving op de website Radiofreak.nl.

Gevangenis

De website bericht vandaag dat de voorzitter/directeur van de Stichting Commerciële Omroep Exploitatie Zuid-Holland (SCOEZH) de gevangenis in moet vanwege grote betalingsachterstanden bij de rechtenorganisaties BUMA en SENA. De SCOEZH is de vergunninghouder van Fresh FM. Uit een uitspraak van de rechter blijkt dat de rechten voor het gebruik van muziek al enige tijd niet zijn betaald door de radiozender. Dit heeft al geleid tot diverse rechtszaken in het verleden.

Verbaasd

Fresh FM reageert verbaasd op de berichtgeving van de website: “Met enige verbazing hebben wij kennis genomen van de stellingen in het bericht op de website Radiofreak.nl. Deze stellingen zijn op een aantal punten niet juist.”, aldus de radiozender. “Het vonnis betreft alleen toekomstige overtredingen en heeft dus geen betrekking op achterstallige betalingen uit het verleden. Die achterstanden waren ontstaan vanwege het niet versturen van facturen vanuit Buma (over een periode van 5 jaar) en Sena (over een periode van 7 jaar) zoals ook in het vonnis te lezen valt”, aldus de radiozender in een reactie.

Nieuwe voorzitter

Per 25 mei is Coen Bom aangesteld als nieuwe voorzitter van SCOEZH. Hij is volgens de radiozender aangetreden om de ontstane situatie te inventariseren. De vorige voorzitter is per direct afgetreden. “Er zijn op dit moment gesprekken gaande tussen Buma, Sena en Fresh FM.”, aldus de radiozender. Fresh FM  hoopt op een spoedige oplossing voor de ontstane situatie.

Coen Bom is geen onbekende in de radiowereld. Coen Bom is onder de naam Peter van Leeuwen actief geweest bij diverse Haagse piratenzenders en later legale radiozenders. Hij is momenteel presentator op Fresh FM van de Fresh Feel Good 40 en organisator van de Fresh House Top 1000.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.