Combinatiepakketten bij kabelaar Ziggo duurder

(Update 19.00 uur) Kabelaar Ziggo voert per 1 juli een groot aantal prijswijzigingen door in haar combinatiepakketten voor televisie, telefonie en Internet. Het gaat hierbij om combinatiepakketten die konden worden afgesloten in het voormalige UPC-gebied. De pakketten worden in vrijwel alle gevallen 1 tot 2 euro per maand duurder, de betreffende klanten worden individueel op de hoogte gebracht.

“Ziggo investeert continu in de verbetering van zijn diensten. De kosten voor het uitvoeren van deze verbeteringen stijgen voor Ziggo. Een deel van deze hogere kosten berekenen wij door aan onze abonnees. Daarom past Ziggo per 1 juli 2015 de reguliere tarieven van sommige abonnementen en diensten aan.”, aldus de kabelaar.

Verhoging op verhoging

Voor een groot aantal abonnees is dit de tweede prijsverhogen in een half jaar tijd. “De wijziging van 1 april had betrekking op bepaalde extra zenders. Sommige zenders werden duurder. Andere voordeliger. Per 1 juli wijzigen de prijzen van pakketten. Het kan voorkomen dat voor jou de totale prijs op je factuur van Ziggo in korte tijd twee keer wijzigt.”,aldus Ziggo.

Telefonie

Ook telefonie-tarieven worden per 1 juli aangepast voor een aantal abonnees. Het binnenlandse gesprekstarief voor bellen naar vast en mobiel gaat omhoog met € 0,01 naar € 0,10 per minuut. Ook de tarieven voor het bellen naar het buitenland worden aangepast.

Combinatiepakketten

Ziggo-woordvoerder Erik van Doeselaar geeft  tegenover MediaMagazine.nl aan dat het gaat om combinatiepakketten die voorheen konden worden afgesloten in het voormalige UPC-gebied.UPC kende een groot aantal combinatiepakketten en bij een deel ervan wordt nu een prijswijziging doorgevoerd.  De betreffende abonnees worden individueel op de hoogte gesteld van de aangekondigde prijswijziging. Een overzicht van de wijzigingen is hier te vinden: https://www.ziggo.nl/tarieven/prijswijzigingen/