Componist Joop Stokkermans (75) overleden

StokkermansIn zijn woonplaats Hilversum is de componist en pianist Joop Stokkermans overleden. Dit bericht de NOS op haar website. Stokkermans liet een groot oeuvre na in de lichte muziek, waar een hele generatie televisiekijkers mee is opgegroeid. 

Stokkermans schreef onder meer liedjes voor de jeugdseries ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer’ en ‘Q en Q’, en voor de kinderserie Ti-ta-tovenaar. Ook schreef hij de Nederlandse inzendingen Katinka (1962) en de Tijd (1971) voor het Eurovisie Songfestival.

Radio 4
Ook verscheen was Stokkermans te horen op Radio 4, met zijn radioprogramma Stokkermans Solo – een week in muziek, waarin hij door middel van zijn eigen muziekkeuze en aan de hand van opvallende krantenberichten de afgelopen week besprak. In november 2006 vond in Oss de première plaats van de allereerste Nederlandstalige operette, waarvoor Stokkermans de muziek componeerde. Dit was een kleinschalige productie in opdracht van Stichting Oss Cultureel met Maaike Widdershoven in de hoofdrol. In 2008 werkte hij aan de muziek voor zijn nieuwste productie, de musical Hotel Johanna, wederom met Maaike Widdershoven in de hoofdrol en gesitueerd in Oss, die in november in première zou gaan. 

Voor de AVRO ontwikkelde en regisseerde hij radio- en televisieprogramma’s op het gebied van klassieke muziek, waaronder het Prinsengrachtconcert. Stokkermans is 75 jaar geworden.

Een overzicht van het werk van Stokkermans is te vinden Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Joop_Stokkermans