Concertzender moet op zoek naar nieuwe sponsors

concertzenderMuziekcentrum Vredenburg en zakelijke dienstverlener Conclusion hebben onlangs elk hun sponsor- en samenwerkingsovereenkomst met de Concertzender per augustus 2014 opgezegd.  Dit bericht de radiozender op haar website. De Concertzender zal op zoek moeten naar nieuwe geldschieters.

Vredenburg en Conclusion dragen jaarlijks € 50.000,- aan de Concertzender bij, deels als vergoeding voor het maken van concertopnamen en het uitzenden daarvan (Vredenburg), deels als sponsorbijdrage ter ondersteuning van de diverse muziekstijlen die door de Concertzender worden uitgezonden (Conclusion). Vredenburg stopt zijn bijdrage omdat deze organisatie zelf in 2014 ophoudt te bestaan en overgaat in het nieuwe Tivoli/Vredenburg. Conclusion kondigde een dag later aan haar bijdrage te stoppen omdat sponsoring van de Concertzender niet langer aansluit bij de huidige sponsorstrategie van Conclusion.

Teleurgesteld
‘Wij zijn natuurlijk enorm teleurgesteld dat de twee steunpilaren die wij in Utrecht hebben er op hetzelfde moment mee gaan stoppen’, aldus directeur Sem de Jongh. ‘Wij zijn vanwege deze twee partners in 2011 van Amsterdam naar Utrecht verhuisd en hebben ons hier inmiddels een stevige positie in het Utrechtse muziekleven verworven. We registreren ruim 40 concerten in de Leeuwenbergh en van het Festival Oude Muziek tot Summer Darkness is er geen festival of evenement waar we geen opname of uitzending van maken’.

De Concertzender zendt op kabel en via internet op 17 themakanalen 24/7 uit en maakt zijn programma’s met 170 mensen van wie 168 vrijwillig. Er luisteren dagelijks ruim 6.000 mensen naar de zender. Maar voor die enkele betaalde kracht, huisvesting, apparatuur en uitzendkosten is wel enig geld nodig. Door het wegvallen van Vredenburg en Conclusion komt 2/3 deel van de inkomsten van de Concertzender te vervallen.

‘We moeten ons nu ook met het bestuur beraden’, aldus de voorzitter, Hans Onno van den Berg. ‘Natuurlijk melden we ons bij de binnenkort aan te stellen nieuwe directeur van de nieuwe organisatie Tivoli/Vredenburg in de hoop en verwachting dat de nieuwe organisatie het contract zal willen overnemen. Wij maken meer programma’s en nemen meer concerten op dan ooit en doen veel voor Utrecht Muziekstad. Dat mag best gehonoreerd blijven. Maar we gaan ook in andere steden kijken, want wat we in Utrecht doen, kunnen we ook elders. En wellicht een nieuwe sponsor? Die hebben we in elk geval nog niet. Wel hopen we natuurlijk heel erg dat onze luisteraars ons extra financieel zullen steunen. Dan doen ze al, maar misschien willen ze er nog wel iets bij doen. De Concertzender heeft zich al eens eerder opnieuw uitgevonden, dat gaan we gewoon weer doen’., aldus Hans Onno van den Berg op de website van de Concertzender.