“Conflict tussen FOX Sports en kabelaar Ziggo”

Er is een conflict tussen betaalzender FOX Sports en kabelmaatschappij Ziggo over een nieuw doorgiftecontract. Dit bericht De Telegraaf vandaag. Volgens de Telegraaf leeft de tv-aanbieder “in onmin” met Fox Sports over de doorgifte in grote delen van Nederland.

Contract loopt af in deel Ziggo-gebied

In het voormalige UPC-gebied, dat nu onderdeel is van Ziggo, loopt het doorgifte contract met FOX Sports na dit voetbalseizoen af. Volgens De Telegraaf is Ziggo niet van plan om dit contract te verlengen omdat het contract nog zou doorlopen tot 2020 zoals in de rest van het Ziggo-gebied.

Grote steden

Door het conflict kunnen vanaf volgend seizoen steden als Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven zonder de sportzender komen te zitten. Het zou volgens De Telegraaf gaan om in een gebied met 80 procent van de FOX Sports-abonnees.

Nieuw contract

Hoewel volgens het dagblad de eigenaar van de sportzender, Eredivisie Media & Marketing (EMM) de kabelaar meermaals heeft gewezen op de aflopende verbintenis, houdt die vol dat het huidige contract nog tot 2020 doorloopt.

Meer betalen

De kabelaar heeft van EMM een nieuw contractmodel voorgeschoteld gekregen waarin het bedrijf meer moet gaan betalen om de Fox Sports-zenders te mogen doorgeven. Een zelfde situatie deed zich vorig jaar voor bij onder andere KPN.

Rechter

Beide partijen zouden nog in gesprek zijn over een nieuw contract maar toch sluit de kabelaar een gang naar de rechter niet uit. “We willen duidelijkheid en die kunnen we onder meer via die weg krijgen.”, aldus een woordvoerder van Ziggo tegenover de krant.