Sparta Stadion - Het Kasteel

Alsnog deal tussen KPN en FOX Sports over doorgifte

Televisie-aanbieder KPN en betaalzender FOX Sports zijn zaterdagavond alsnog tot overeenstemming gekomen over doorgifte van de voetbalzender bij KPN. Beide partijen kwamen zaterdagavond met een verklaring. Uit deze verklaring blijkt dat er geen kanaal van FOX Sports wordt opgenomen in het basispakket van de aanbieder. Dit punt was tijdens de onderhandelingen een belangrijk onderhandelpunt.

Niet in basispakket

“Uitgangspunt in het bereikte akkoord over het distributie- en prijsmodel van FOX Sports is dat klanten van KPN die graag live-eredivisie wedstrijden van FOX Sports willen kijken dit kunnen blijven doen tegen betere voorwaarden. Daarnaast handhaaft KPN het huidige model van distributie van de betaalzender en heeft het meer flexibiliteit gekregen om voetbal voor een bredere groep liefhebbers tegen een lagere prijs toegankelijk te maken, zonder opname in het basispakket.”, aldus KPN in een verklaring op haar website. Dit zou er op kunnen wijze dat KPN de betaalzender kan gaan opnemen in bijvoorbeeld het pluspakket bij haar dienst Interactieve televisie. De televisiezender zelf doet alleen een korte mededeling dat er overeenstemming is met KPN.

Verheugd

KPN is verheugd dat het tot een akkoord is gekomen met de sportzender en dat het klanten nu duidelijkheid kan geven, na een periode van onzekerheid. Verdere details over de nieuwe overeenkomst zijn nog niet bekend gemaakt. Het is ook nog niet duidelijk of andere partijen die geen contract meer hebben met FOX Sports zoals Delta Kabel, SKV, Tele 2 en Caiway al tot overeenstemming zijn gekomen.

Voetballiefhebbers bij KPN met een abonnement op FOX Sports kunnen in ieder geval zondag kijken naar een liveverslag van de wedstrijden van onder andere FC Groningen – Feyenoord en SPARTA – Ajax.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.