Consumentenbond komt met nieuwe reeks van KoopKracht

De Consumentenbond start vanaf deze week een nieuw seizoen van de tv-serie KoopKracht. De serie wordt samen met de regionale omroep NH geproduceerd. De serie wordt naast regionale omroep NH ook uitgezonden door AT5, Omroep Flevoland, RTV Rijnmond, TV West en TV Valkenburg. De serie wordt dit jaar gepresenteerd door een nieuwe presentatrice: Krista Arriëns

Woud van producten, diensten en klachten

In het tv-programma neemt presentatrice Krista consumenten mee door het soms ondoordringbare woud van producten, diensten en klachten. In de eerste aflevering staat de privacy van consumenten centraal.

Derde seizoen

Bart Combée, directeur Consumentenbond: ‘Met KoopKracht laten we nu voor het derde seizoen een nieuw publiek kennismaken met onze diensten, testen, onderzoeken en acties. We zijn weer heel trots op het resultaat.’

Onderwerp

In elke aflevering staat één onderwerp centraal. Zo zijn er afleveringen over geldzaken, privacy, garantie, voeding en zorg. Daarnaast komen ook thema’s als baby & kind, nieuw huis en reizen aan bod. In de uitzendingen vraagt de nieuwe presentatrice Krista de mening van consumenten op straat en test zij hun kennis. Ook neemt ze een kijkje achter de schermen bij verschillende testlabs en gaat ze undercover om misstanden aan het licht te brengen.

Krista Arriëns

KoopKracht wordt dit seizoen gepresenteerd door Krista Arriëns. Sinds november 2016 is zij een van de nieuwe gezichten van Rambam. Krista studeerde journalistiek. Na haar afstuderen werkte ze als camjo en itemregisseur voor onder andere de AVROTROS, NTR en de NOS.

Uitzendingen

AT5 zendt 3 oktober a.s. om 17.40 uur de eerste aflevering van KoopKracht uit. KoopKracht is ook te zien bij vier andere regionale omroepen: NH, Omroep Flevoland, RTV Rijnmond en Omroep West. En lokaal bij TV Valkenburg. Op de website van de Consumentenbond zijn alle items terug te zien.

Video: