Coronavirus: Radio 538 schrapt 538 Koningsdag in Breda

Radio 538 heeft besloten om 538 Koningsdag, dat op 27 april gehouden zou worden in Breda, niet door te laten gaan. Gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de risico’s die het met zich meebrengt, vindt 538 het niet verantwoord om het event met 40.000 bezoekers door te laten gaan. Alle kaartkopers krijgen hun geld terug.

“Gezondheid staat voorop”

Menno de Boer – radio director 538: ‘De gezondheid van onze bezoekers, eventmedewerkers, artiesten en collega’s staat voorop. 538 Koningsdag is het grootste Oranjefeest van Nederland, we vieren het al jaren met bezoekers vanuit het hele land. Ook al bestaat er op dit moment nog een kans dat er mogelijk in april wel evenementen mogen plaatsvinden, hebben we op basis van de huidige omstandigheden besloten 538 Koningsdag af te lasten. Met pijn in ons hart hebben we deze beslissing genomen, we hadden heel graag met tienduizenden het feest gevierd, maar willen nu onze verantwoordelijkheid nemen en stellen het welzijn van iedereen voorop.’

Terugbetaling gekochte kaarten

Alle mensen die een kaart hebben gekocht voor 538 Koningsdag krijgen via See Tickets hun geld terug. Hiervoor is geen actie vereist vanuit de kaartkoper. Het geld wordt zo snel mogelijk teruggestort. Check voor alle antwoorden op veelgestelde vragen ook de FAQ op 538.nl/koningsdag.

Koningsdag

Eerder vandaag werd al bekend dat de viering van Koningsdag in Maastricht niet door gaat vanwege het coronavirus. Koning Willem-Alexander en zijn gezin hebben op 27 april geen publieke activiteiten, zegt de Rijksvoorlichtingsdienst (RIVD). De laatste keer dat de koninklijke familie op Koningsdag geen bezoek bracht aan een dorp of een stad, was in 2013. In dat jaar vond de troonswisseling plaats.