‘Dag van het Nederlandse lied’ bij Radio M Utrecht

Vandaag, vrijdag 2 maart, draait Radio M Utrecht alleen de beste Nederlandstalige muziek tijdens de Dag van het Nederlandse lied. Van levensliederen tot luisterliedjes, alles komt deze dag voorbij op de regionale radiozender. Ook wordt die dag het tienjarig bestaan van het populaire radioprogramma 93 1.nl gevierd.

Tweede editie

Eindredacteur Pieter Vorage: “Na de vele positieve reacties op de eerste Dag van het Nederlandse lied in 2017, maken we met veel plezier deze mooie tweede editie! Het wordt een geweldige dag met echte meezingers uit de kroeg tot het gevoelige luisterlied. Artiesten van toen en nu zoals Wim Sonneveld, Tino Martin, Andre Hazes en Conny Vandenbos zullen zeker niet ontbreken.”

Lunchprogramma

Liesbeth de Moor praat in het lunchprogramma met Nederlandstalige artiesten als Henk Dissel, Ancora en Ernst de Corte over de kracht van het Nederlandse lied, hun passie voor de muziek en hoe het is om in dit vak je brood te verdienen.

10 jaar 93 1.nl

Met de Dag van het Nederlandstalige lied viert Radio M Utrecht ook het tienjarig bestaan van het programma 93 1.nl. Presentator Edwin Meerman: “Al tien jaar zorgt 93 1.nl voor een gezellig begin van de dag met de beste muziek uit ons eigen land. Dat moet natuurlijk gevierd worden met een extra lange uitzending van 09.00 tot 12.00 uur!“.

Top 10

In de feestelijke uitzending van 93 1.nl praat Edwin Meerman onder andere met Frans Bauer, Frank Boeijen en Nico Witkamp van de Utrechtse band Pleps. Ook is de top 10 van best verkochte Nederlandstalige hits ooit te horen.

Luisteren

Radio M Utrecht is in de grote delen van midden Nederland te ontvangen via 93,1 MHz, DAB+, diverse (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.