Dankfeest Beatrix live te zien bij de NOS

nosDe NOS zendt vanavond het Dankfeest voor prinses Beatrix live uit. De uitzending van het feest dat plaatsvindt in het Rotterdamse Ahoy is vanaf 20.30 uur te zien op Nederland 1.

Oorspronkelijk stond het evenement gepland voor 14 september 2013, maar in verband met het overlijden van prins Friso werd het uitgesteld. Ongeveer 4000 genodigden zullen in Rotterdam kijken naar 33 odes aan prinses Beatrix, symbool voor het aantal jaren dat ze koningin was. De odes worden gebracht door bekende Nederlanders als Humberto Tan en Anita Witzier, maar vooral door gewone mensen uit het hele land, zoals de Jordanese volkszanger Dick Barbé. De lofzangen worden begeleid door het Nederlands Blazers Ensemble, en ook het door Beatrix geliefde Nederlands Dans Theater geeft acte de présence.

Nog één keer in het zonnetje
Haar moeder, Juliana, kreeg ook een bedankfeest, maar dat was ter gelegenheid van haar 70ste verjaardag, ruim een jaar vóór de aankondiging van haar abdicatie. In het muziekprogramma alstublieft Majesteit gaf presentator Jos Brink de vorstin een kus bij het overhandigen van bloemen, in die tijd al helemaal een uitzonderlijke gebeurtenis.