Darts: Regionale omroep NH zendt Finder Darts Masters live uit

Dit weekeinde wordt in Egmond aan Zee het dartstoernooi Finder Darts Masters gehouden. Het evenement wordt live uitgezonden door de regionale omroep NH.

BDO

Het darttoernooi, dat een paar keer een andere naam heeft gehad, bestaat sinds 2000 en wordt sinds 2001 gehouden. Het toernooi wordt georganiseerd vanuit de dartsorganisatie BDO.

Mannen en vrouwen

Het toernooi begint vanavond en is zondag aan het eind van de middag afgelopen. 24 mannen, 6 vrouwen en 6 jongeren doen eraan mee. De mannen beginnen met acht poules van drie mensen. De winnaars van de poules gaan door. Zondag wordt de finale gespeeld. De vrouwen en de jongeren beginnen in twee poules van drie. De twee winnaars van de poules spelen ook zondag de finale tegen elkaar.

Ranking

De darters die meedoen zijn voor een groot deel gekozen op basis van ranking, punten die de darters hebben gehaald bij andere wedstrijden. “In Europa zijn zeventien toernooien die meetellen in onze ranking”, zegt woordvoerder Richard Nan. “Als ze een wedstrijd goed spelen, krijgen ze meer punten.”

Wesley Harms

Aan het toernooi doet onder meer Wesley Harms mee, een Nederlandse dartspeler uit Heerhugowaard. Ook bekende spelers als Martin Adams, Glen Durrant en Scott Mitchell komen naar Egmond aan Zee.

Andy Fordham

Oud-wereldkampioen Andy Fordham heeft een wildcard gekregen van de organisatie. De winnaars krijgen een beker, punten die meetellen voor hun ranking en prijzengeld.

NH

NH zendt het evenement live uit. De regionale omroep is te zien via diverse digitale tv-pakketten en wereldwijd via Internet. Bij aanbieder Ziggo is de televisiezender te zien via het digitale basispakket op kanaal 707.