De Concertzender op zoek naar geld en huisvesting

concertzenderDe klassieke radiozender De Concertzender is dringend op zoek naar financiële middelen en huisvesting. Samenwerkingspartner Muziekcentrum Vredenburg en sponsor Conclusion hebben vorig jaar elk hun overeenkomst met de Concertzender beëindigd per augustus aanstaande.

Hierdoor verliest de radiozender, die al eens eerder aan de rand van de afgrond stond, maar liefst tweederde van zijn inkomsten, (€90.000 per jaar). Tevens moeten de radiozender op zoek naar nieuwe huisvesting aangezien de radiozender nu nog uitzendt vanuit het hoofdkantoor van Conclusion in Utrecht.

De Concertzender zendt uit via de kabel en internet en biedt tevens ook 17 themakanalen aan via Internet. De programma’s op De Concertzender worden gemaakt door 170 vrijwilligers. De Stichting Concertzender is volledig afhankelijk van giften en donaties, voor structurele overheidssubsidie komt zij niet in aanmerking. Voor huisvesting, concertopnamen, apparatuur en uitzendkosten is echter wel geld nodig.

De Concertzender roept haar luisteraars op om in actie te komen voor behoud van de radiozender. “Dit kunt u doen door Concertzender in contact te brengen met beheerders/eigenaren van vastgoed van wie u weet dat zij de zender voor langere tijd gratis huisvesting kunnen aanbieden, en/of met particulieren die mogelijk een deel van hun vermogen willen aanwenden voor mecenaat.”, aldus de Concertzender. Meer informatie over deze actie vind je via: http://www.concertzender.nl/heeft-u-een-muzikaal-hart/?Voorpagina=true