De Nederlandse Week op Radio 5 Nostalgia

radio5nostalgiaVan maandag 10 tot en met vrijdag 14 september staat Radio 5 Nostalgia een week lang in het teken van het beste van eigen bodem. De programma’s op de publieke nostalgische zender besteden uitgebreid aandacht aan muziek uit Nederland, speciale items en gasten.

Vrijdag 14 september draait het radiostation de Top 30 van De Nederlandse Week, samengesteld door luisteraars. De week wordt feestelijk afgesloten met het George Baker jubileumgala, dat vrijdag live vanuit het DeLaMar theater wordt uitgezonden. 

De Radio 5 Nostalgia programma’s duiken een week lang van 6.00 tot 19.00 uur in het beste van Holland. Met gasten en luisteraars praten ze over al het goeds en moois wat Nederland muzikaal te bieden heeft. In De Nederlandse Week wordt alleen Nederlands product gedraaid, van onder andere André Hazes, The Cats, Rob de Nijs, Anita Meyer, BZN, Ramses Shaffy en de Golden Earring. 

Op radio5nostalgia.nl kunnen luisteraars vanaf maandag 10 september stemmen voor de volgorde van de Top 30. Op donderdag 13 september om 12.00 uur sluit de stembus. Radio 5 Nostalgia zendt vrijdag 14 september tussen 14.00 en 16.00 uur de Top 30 uit, met onvergetelijke Nederlandse evergreens.

Als finale van De Nederlandse Week horen luisteraars op vrijdag 14 september vanaf 16.00 uur live het George Baker jubileumgala. Begeleid door het New Symphonic Orchestra onder leiding van Maurice Luttikhuis zingt George Baker hoogtepunten uit zijn muzikale oeuvre; van ‘Little Green Bag’ en ‘Morning Sky’ tot ‘Fly away Little Paraguayo’ en ‘Una Paloma Blanca’. Tijdens het feestelijke gala in Amsterdam wordt George Baker in het zonnetje gezet. Hij ontvangt rond 17.00 uur de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs voor zijn onderscheidende bijdrage aan de Nederlandse muziek, in zijn carrière die 45 jaar beslaat.