‘De Oranjezomer’ van start op SBS6 en KIJK.nl

Vanavond is de eerste uitzending te zien van De Oranjezomer. De liveshow op SBS6 met Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen.

Twee maanden

In de dagelijkse liveshow De Oranjezomer geven Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp twee maanden achtereen hun kijk op het nieuws en de actualiteit rondom de belangrijkste sportevenementen, in politiek Den Haag, op het gebied van entertainment en meer.

Twee locaties

De Oranjezomer wordt vanaf twee locaties rechtstreeks uitgezonden. Tijdens het Europees kampioenschap voetbal vormt het markante Slot Zeist het decor. Met wisselende en terugkerende gasten als Hans Kraay en Jan Boskamp bespreekt het trio van VI alle ontwikkelingen op de eindronde en op andere zaken die Nederland bezighouden. Ook schuiven geregeld coryfeeën uit de voetbalwereld aan zoals Dick Advocaat.

Hélène Hendriks volgt het Nederlands elftal op de voet. Dagelijks brengt zij vanaf locatie of vanuit de studio in Slot Zeist het laatste nieuws over Oranje. Ook columnist Marcel van Roosmalen zal regelmatig een bijdrage leveren in De Oranjezomer. Marcel ziet de sport en alles er omheen altijd net even anders. Danny Vera, The Clarks, Erwin Java én diverse gastartiesten verzorgen de muzikale omlijsting.

Tour de France en Olympische Spelen

Na de EK-finale op 11 juli verhuist De Oranjezomer naar Droompark de Zanding in Otterlo. Op deze locatie wordt in een dagelijkse show van een uur naast bijzondere gebeurtenissen in binnen- en buitenland de laatste week van de Tour de France besproken, gevolgd door de Olympische Spelen. Michael Boogerd is vaste gast bij de uitzendingen rondom de Tour de France. Meer informatie over onder andere de gasten die aanschuiven, volgt later.

Uitzendingen

Vanavond om 22.55 uur is de eerste uitzending te zien van De Oranjezomer op SBS6. Vanaf morgen, wanneer het EK Voetbal begint, zijn er elke avond twee uitzendingen te zien om 20.00 uur en 22.55 uur.

Vanaf 12 juli t/m 8 augustus zendt De Oranjezomer uit vanaf Droompark de Zanding in Otterlo. De Oranjezomer is dan vanaf 21.30 uur tot 22.30 uur te zien op SBS6 en op KIJK.nl.

Sociale media: