De stemming van Nederland op Radio 1

radio1Vanaf maandag 3 september horen luisteraars op Radio 1 De stemming van Nederland. Presentatrice Eva Jinek brengt luisteraars in de ochtend, middag en avond op de hoogte van de achtergronden rondom de verkiezingen.

Ze ontvangt gasten in de studio en leidt debatten over actuele plannen en de haalbaarheid ervan. Daarnaast houdt de publieke nieuws- en sportzender dagelijks vinger aan de pols bij vrijwilligers die campagne voeren. Via de politieke klaaglijn kunnen luisteraars bij Ferry de Groot hun stem laten horen. In de aanloop naar de verkiezingen formeert De stemming van Nederland een eigen kenniskabinet. Op maandag 3 september is het NOS Radio 1 Lijsttrekkersdebat om 15.30 uur live te volgen.

De stemming van Nederland wordt elke werkdag om 10.30, 15.00 en 20.30 uur uitgezonden. Om 10.30 uur ontvangt Eva Jinek dagelijks een nieuwe gast voor de formatie van het eigen kenniskabinet. Specialisten waaronder Jeroen van de Veer (oud topman SHELL), Dick Berlijn (voormalig commandant der strijdkrachten), topadvocate Benedicte Ficq en Raymond Spanjar (oprichter van Hyves) nemen zitting in dit kenniskabinet. Ze bespreken de actuele problemen op hun vakgebied en geven hun visie op de toekomst van Nederland.

Een vaste rubriek is ‘Politieke nood? Bel Ferry de Groot’. Luisteraars kunnen bij de politieke klaaglijn hun beklag doen over de verkiezingsstrijd. Bellen met Ferry de Groot kan tussen 11.00 en 11.30 uur op 0800 – 1121. In middaguitzending wordt een compilatie uitgezonden. In de avonduitzending nemen Roderik van Grieken, directeur van het Nederlands Debat Instituut en Bart Jochems, campagnestrateeg de politieke dag door.

Voor meer informatie: www.radio1.nl