De Zwarte Lijst op radio en televisie

nporadio6Tot en met zaterdag 28 maart zendt NPO Radio 6 de De Zwarte Lijst uit. Dat is de lijst vol soul- en jazzmuziek., samengesteld door luisteraars van de radiozender.

Ook bij de NTR op NPO 3 is er aandacht voor zwarte muziek. De aftrap is vandaag om 9.00 uur. Vanaf dan luister je acht dagen lang op NPO Radio 6 naar De Zwarte Lijst. Op de website van NPO Radio 6 kijk je mee via de livestream en webcam. NPO Radio 6 is te ontvangen via de kabel (analoog en digitaal) en landelijk via DAB+. 

Marvin Gaye op positie 1
De NPO Radio 6 luisteraar heeft ‘What’s going on’ van Marvin Gaye gekozen als favoriete song. De zesde editie van De Zwarte Lijst is een mix van oude classics en recente hits, met opvallend veel songs van Nederlandse bodem. De bijna 65-jarige Stevie Wonder is dit jaar hofleverancier, hij staat 46 keer in de lijst. Nina Simone heeft 22 noteringen. Opvallend is het aantal songs van Nederlandse makelij. Maar liefst 160 titels zijn van Nederlandse artiesten waaronder veel nieuwe en voormalige Radio 6 Soul & Jazz talenten als Paul van Kessel, Cool Quest, Bruut, Jungle By Night, Kovacs, Kris Berry en Melissa Fortes. Maar ook Wouter Hamel (14x), Ruben Hein (9x), Caro Emerald (8x), New Cool Collective (7x) en Sabrina Starke (7x) zijn zeer goed vertegenwoordigd in De Zwarte Lijst. De hoogst genoteerde Nederlander is Kyteman, hij staat op nummer 8 met ‘Sorry’.

NPO3
De NTR is er zaterdagavond op NPO 3 met een tv-programma vol muziek, bijzonder archiefmateriaal, reportages en mooie verhalen uit de soul- en jazzgeschiedenis. Ontwerper Hans Ubbink vertelt over de invloed van soul en hiphop op de mode, muzikant Dave von Raven van De Kik geeft toe wie zijn favoriete Zwarte Lijst-held is en Leo Blokhuis geeft les over de muziekgeschiedenis. Tot slot neemt NPO Radio 6-dj neemt je mee opkomende artiesten zoals Kwabs en Benjamin Clementine en vertelt producer Mark Ronson over het nummer Valerie van Amy Winhouse. Sylvana Simons presenteert het geheel aan elkaar.

NPO Cultura
Zoals elk jaar kun je ook via het digitale televisiekanaal NPO Cultura genieten van De Zwarte Lijst. Naast het feit dat NPO Cultura op veel momenten het live signaal doorgeeft, programmeren zij ook aanvullende programma’s rond De Zwarte Lijst. De Zwarte Lijst wordt in heel Nederland uitgezonden op het etalagekanaal (37) van KPN iTV.

Meer informatie via: http://www.radio6.nl/zwartelijst