Definitief glasvezel in Haagse wijk Benoordenhout

glasvezelBewoners van de Haagse wijk Benoordenhout krijgen definitief glasvezel in hun buurt voor supersnel internet en andere toepassingen. Dit bericht Den Haag FM op haar website.

 

Het Twentse glasvezelbedrijf Reggefiber maakte in december bekend in de wijk Benoordenhout te starten met de aanleg van een netwerk voor supersnelle computerverbindingen. De gemeente Den Haag stelt daarvoor een miljoen euro beschikbaar. Pas als dertig procent van de wijkbewoners aan zou geven glasvezel te willen, zou het bedrijf starten met de aanleg. Wordt het percentage van dertig procent niet gehaald, dan zijn de investeringen te hoog en gaan andere gemeenten voor.

In de delen van Benoordenhout waar voldoende interesse was, worden nu ongeveer 5.300 woningen aangesloten op glasvezel. De werkzaamheden beginnen nog dit jaar. In Clingendael en een gedeelte van Duinzigt waren onvoldoende aanmeldingen om tot aanleg over te gaan.

In Nieuw-Vennep geen glasvezel
Nieuw-Vennep krijgt definitief geen glasvezel. Bij netwerkbedrijf Reggefiber zijn te weinig aanmeldingen binnengekomen aldus het Noord-Hollands Dagblad. Reggefiber zou in heel Nieuw-Vennep glasvezel aanleggen als dertig procent van de huishoudens in het dorp zou tekenen voor een glasvezelabonnement. De peildatum, waarop de 3.600 abonnees binnen zouden moeten zijn, was al een keer met ruim een maand verlengd. De laatste keer tot 30 juni.