Delta en Greenet gaan samenwerking aan voor Internet in buitengebied

Kabelaar Delta en Greenet gaan meer huishoudens aansluiten op het Internet in de Zeeuwse buitengebieden door hun netwerken te combineren. Dit berichten beide partijen in een persbericht.

Pilot

Na de pilot met het aanbieden van breedbanddiensten in een buitengebied van de gemeente Sluis eind vorig jaar, wordt de samenwerking op korte termijn uitgebreid in andere gebieden van Zeeland. Beide bedrijven versterken elkaar door netwerken en faciliteiten efficiënt aan elkaar te koppelen. DELTA levert de glasvezelkabel waarop het draadloze netwerk van Greenet wordt aangesloten.

TD-LTE technologie

Greenet is daarmee de leverancier van breedbandverbindingen aan klanten. Bart Heinink, Directeur van Greenet “Het uitgebreide glasvezelnetwerk dat DELTA heeft in de provincie Zeeland voorziet een groot aantal inwoners van internet en telefonie. Met de inzet van de modernste draadloze (TD-LTE) technologie van
Greenet kunnen ook de bewoners en bedrijven in het buitengebied van deze diensten gebruik maken.”

Sluis

In eerste instantie profiteren de bewoners in de gemeente Sluis van de samenwerking. Op korte termijn volgen ook andere gebieden in Zeeland. Delta heeft eerder een experiment gedaan met Internet in het buitengebied middels de Docsis-techniek, maar deze techniek is niet haalbaar gebleken. Daarna heeft Delta samenwerking gezocht met Greenet. Dit bedrijf maakt gebruik van de TD-LTE-techniek voor doorgifte van het Internetsignaal via de ether.

Greenet

Greenet is ook actief in Flevoland en biedt abonnementen aan die beginnen met een downloadsnelheid van 20 Mb/s. De aanbieder heeft ook speciale recreatie-abonnementen in haar pakket. Meer informatie over het breedband-project in Sluis vind je hier.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.