Delta op één na duurste kabelaar na tariefsverhoging

De kabeltak van Delta kondigde afgelopen week een behoorlijke tariefsverhoging aan van haar standaardpakket dat alle abonnees betalen.

Meer zenders

Thans kost dat 18,50 euro per maand en dat wordt per 1 september aanstaande 19,95 euro per maand. Een woordvoerder zegt desgevraagd tegenover Mediamagazine.nl dat de Zeeuwse kabelexploitant door de komst van meer zenders en de komst van een tv-app verhoogd zijn. Met name contentkosten zorgen voor een stijging, aldus de woordvoerder die expliciet wijst op de komst van zenders als RTL Z, BBC First en Disney Channel. In de markt is bekend dat deze zenders een relatief ruime vergoeding vragen voor de distributie daarvan. Ook wijst Delta erop dat de TV applicatie meer zenders en interactiviteit heeft verkregen. De Zeeuwse kabelaar telt 60 zenders in haar standaardpakket waarvan 27 in HD-kwaliteit

Buitenlandpakket

Ook het zogeheten buitenlandpakket van Delta is duurder geworden: deze kost voortaan 3 euro per maand in plaats van 2,50 euro per maand. In maart werden de Duitse zenders Kika, 3Sat, Vox, Kabel Eins, N-TV en France 24 toegevoegd.Ook SWR Fernsehen, RTL, NDR Fernsehen, Sat.1 en ProSieben, BBC Four/CBBC, TVE Internacional, TRT Turk, Rai 1 en PCNE maken deel uit van dat ‘buitenlandpakket’. Sommigen van deze zenders zijn bij andere providers (met name SWR, RTL, NDR, TVE Internacional, Rai 1 en TRT Turk) onderdeel van het standaardpakket.

Delta wijst er verder op dat de verhoging van TV-standaardpakket niet geldt voor klanten met Alles-in-1 pakketten en TV & Internetpakketten, voor hen blijven de kosten gelijk.

Duurste kabelaars

Delta is van de kabelexploitanten met de verhoging na Caiway (20,20 euro per maand) de duurste exploitant voor het standaardpakket. Delta is in handen van Zeeuwse gemeenten en de provincie Zeeland die voornemens is de kabeltak te verkopen. Volgens de Delta-woordvoerder staat het aandeelhouderschap van overheden los van het bedrijf dat zich volgens hem opereert als ‘commercieel bedrijf met een concurrerend en marktconform aanbod’.

De kabelaar uit Zeeland zou haar publieke taak meer opvatten hoe zij op maatschappelijke wijze ondernemen en bijdrages leveren aan de Zeeuwse samenleving. Hoeveel abonnees Delta exact kent en hoe die onderverdeeld zijn, is onbekend; geschat wordt omstreeks 150.000. In het algemeen heeft een minderheid bij kabelaars alleen een televisie-abonnement.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.