Nieuwe tv-zender FOX vandaag van start

foxVandaag start de nieuwe televisiezender FOX. FOX is via vrijwel alle digitale televisieaanbieders in Nederland te zien. 

 Volgens een persbericht van de televisiezender wordt de zender de komende jaren stap voor stap opgebouwd. Voor de sport- en voetballiefhebber biedt de zender liveprogramma’s met bekende gezichten als Toine van Peperstraten en Jan van Halst. 

Daarnaast komt de televisiezender met FOX Sport Centraal. Carrie ten Napel, Wytse van der Goot, Bas van Veenendaal en Hélène Hendriks nemen de presentatie van het nieuwe live-programma ‘FOX Sport Centraal’ op zich. Vanaf maandag 19 augustus is het sportprogramma elke werkdag drie keer per dag te zien op FOX. De uitzendtijden zijn 18.00, 20.00 en 23.40 uur. FOX Sport Centraal’ wordt telkens gepresenteerd door een duo van een man en een vrouw. In het programma worden alle actuele gebeurtenissen die zich in en rondom het Nederlandse en het buitenlandse voetbal afspelen belicht. Met beelden van de Eredivisie, de Barclays Premier League, de Serie A en de Jupiler League, maar ook nieuws over andere internationale competities.

Verder maakt FOX een begin met het uitzenden van de series The Walking Dead, Da Vinci’s Demons, Ripper Street, The Bridge en The Simpsons. De zender is onderdeel van Eredivisie Media & Marketing. Dat is het mediabedrijf van FOX International Channels, de achttien eredivisieclubs, Endemol en de KNVB. Hieronder vallen ook de abonneezenders FOX Sports Eredivisie en FOX Sports International. De website van FOX vind je via: http://www.foxtv.nl/

Ook overeenkomst met CaiWay
De televisiezender is bij de grote kabelaars UPC en Ziggo te zien op kanaal 11. Het was lange tijd onduidelijk of de nieuwe tv-zender ook bij kabelaar CaiWay te zien zal zijn aangezien deze kabelaar nog geen overeenkomst had gesloten met FOX. Inmiddels bericht CaiWay dat FOX NL bij CaiWay beschikbaar komt op kanaal 20

Renault eerste adverteerder
Renault is de allereerste adverteerder die vanavond te zien is op FOX. De nieuwe tv-zender trapt op maandag 19 augustus om 18.00 uur af met het live-programma ‘FOX Sport Centraal’. In de eerste commercial break zal het reclamespotje van de Renault Zoe de spits afbijten.

Lees ook:  Tv-strijd FOX deels ook online via Emerce.nl