Dionne Stax naar NOS Journaal

nosDionne Stax wordt presentator van het NOS Journaal. Zij zal zich richten op de ochtend- en dagbulletins en presenteert haar eerste uitzending op dinsdag 4 juni. Binnen het presentatieteam ontstond ruimte doordat Annechien Steenhuizen het NOS Journaal van 20.00 uur gaat presenteren. Op dit moment presenteert Stax de televisie-uitzending van NOS op 3 op Nederland 3.

“Ik ben ontzettend blij dat ik deze stap kan maken”, zegt Dionne over haar nieuwe baan. “De NOS is een mooie journalistieke organisatie. Bij NOS Headlines en NOS op 3 heb ik al de nodige ervaring kunnen opdoen en ik vind het geweldig dat ik nu de journaals ga presenteren. Ik heb erg veel zin om aan de slag te gaan!”

Hoofdredacteur van NOS Nieuws Marcel Gelauff over de nieuwe presentator: “Ik ben blij dat we in Dionne een jonge talentvolle collega hebben, die het presentatieteam van het NOS Journaal weer compleet maakt. Eigen talent de ruimte bieden om zich verder te ontwikkelen, vinden we erg belangrijk.”

Dionne Stax begon in 2007 bij de NOS als stagiaire bij NOS Headlines, de voorloper van NOS op 3. Daar is ze na haar stage de NOS Headlines weekoverzichten voor het digitale kanaal Journaal 24 blijven verzorgen. Na een tweede stage bij de NOS op de redactie binnenland, kwam ze na haar afstuderen in 2009 (Universiteit van Amsterdam, communicatiewetenschap) bij de NOS in dienst als binnenlandredacteur. Sinds februari 2012 presenteert Stax NOS op 3 op televisie. Daarnaast werkt zij voor NOS op 3 als redacteur en verslaggever. (Persbericht NOS)