Discovery Communications koopt Scripps Networks

Discovery Communications kondigt de overname aan van het Amerikaanse bedrijf Scripps Networks voor maar liefst 14,6 miljard Amerikaanse Dollar. Dit maakten beide bedrijven vandaag bekend. De verwachting is dat de overname begin 2018 zal plaats vinden.

Televisiezenders

Scripps Network Interactive is eigenaar van zenders als Travel Channel, Food Network, Fine Living, Asian Food Channel, HGTV, DIY Network, Cooking Channel en het Poolse TVN.

Joint venture

Ook bezit het 50% van UKTV, de joint venture met BBC World Service waar Britse zenders als Dave, Yesterday, W, Gold, Alibi, Drama, Eden, Home, Good Food en Really onder vallen. Voor HGTV en Food Network ziet Discovery internationale groeimogelijkheden.

John Malone

In het aankondigende persbericht is expliciet genoemd dat John Malone akkoord gaat als aandeelhouder. John Malone is met 21,2% de grootste aandeelhouder van Discovery. Malone is ook met 25,7% de grootste aandeelhouder van Liberty Global die 50% van VodafoneZiggo in handen heeft.

Nederland

In Nederland worden Travel Channel, Food Network en Fine Living bij verschillende providers al dan niet in pluspakketten gedistribueerd. Food Network en Travel Channel zijn met hun Britse versies vrij te ontvangen op de Astra2.

Sociale media: