Dit weekeinde Open Studio Dagen op Mediapark in Hilversum

Op zaterdag 1 september en zondag 2 september staan weer de Open Studio Dagen op het programma op het Mediapark in Hilversum.Voor bezoekers een unieke kans om een kijkje achter de schermen te krijgen in mediastad Hilversum.

Omroepen

Er zijn meer dan 50 activiteiten te zien en te ondernemen dit weekeinde. Onder meer AVROTROS, BNNVARA, RTL, NPO, NOS en Omroep Max zetten de deuren van hun studio open. De toegang tot het evenement is gratis De Open Studio Dagen maken onderdeel uit van Dutch Media Week, een zevendaags evenement van 1 tot en met 10 september.

Mediatoren

Voor de vijfde keer in de geschiedenis wordt ook dit jaar de mediatoren op het mediapark door Alticom opengesteld. Iedereen kan de 196 meter hoge tv-toren in Hilversum bezoeken voor 5,- euro per persoon. De volledige opbrengst van deze actie komt ten goede aan Stichting Muziekids, waar zieke kinderen via muziek weer kind kunnen zijn.

NOS

Tijdens de elfde editie van de Open Studio Dagen op het Media Park doet ook de NOS mee en kunnen bezoekers op het Journaalplein kennismaken met het vak van verslaggever of presentator. Er is een leuke fotocorner, de Jeugdjournaalbus staat er weer en er zijn verschillende workshops te volgen over nieuws, het weer en sport. Houd er wel rekening mee dat de plaatsen beperkt zijn. Schrijf meteen in bij de inschrijfbalie op het plein.

Meer informatie over het evenement vind je hier.