Docu ‘Steven Avery: Innocent or Guilty?’ op Investigation Discovery

Vanavond is op de televisiezender Investigation Discovery (ID) de documentaire ‘Steven Avery: Innocent or Guilty?’ te zien. De documentaire borduurt verder op de populaire documentaireserie Making a Murderer op Netflix.

Verdieping

In de documentaire Steven Avery: Innocent or Guilty? wordt er nog dieper ingegaan op de meeslepende Amerikaanse moordzaak die de gemoederen al enige tijd flink bezighoudt. Sinds de hitserie Making a Murderer vorige maand op Netflix verscheen zijn veel kijkers in de ban van de moordzaak rondom Steven Avery. Want heeft hij fotografe Teresa Halbach nou wel of niet vermoord?

Belangrijke details

In de documentaire op Investigation Discovery wordt dieper ingegaan op de belangrijkste details en de laatste ontwikkelingen. De interviews met onder meer voormalig aanklager Ken Kratz (die ook een boek schrijft), Brad Dassey (broer Brendan), voormalig advocaat van Steven Jerry Buting en forensisch expert Peter Massey schijnen hopelijk nieuw licht op de zaak.

Levenslang

Steven Avery zat eerder achttien jaar onschuldig in de gevangenis voor verkrachting. Twee jaar na zijn vrijlating werd hij opgepakt voor de moord op fotografe Teresa Halbach. Steven kreeg levenslang en ook zijn neefje Brendan Dassey kreeg een levenslange gevangenisstraf. Beide veroordelingen maakte veel los bij de kijkers van de serie Making a Murderer. Velen geloven in zijn onschuld en een half miljoen mensen ondertekenden zelfs een petitie om hem vrij te laten. Avery is hierdoor uitgegroeid tot een van de beroemdste gevangenen ter wereld.

ID

De door NBC-journalist Keith Morrisson gepresenteerde documentaire,Steven Avery: Innocent or Guilty is vanavond, zaterdag 13 februari om 21.50 uur te zien bij ID. De zender ID is te zien bij diverse digitale aanbieders. Bij kabelaar Ziggo is de zender te vinden op kanaal 123 en bij KPN op kanaal 21.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.