Documentaire over Niki Lauda bij televisiezender ONS

Deze week overleed coureur Niki Lauda op 70-jarige leeftijd. Televisiezender ONS zendt vanavond een documentaire uit over de coureur.

Sportlegende

Televisiezender ONS zendt op zaterdag 25 mei als eerbetoon aan Lauda de documentaire 33 Days – Lauda, The Untold Story uit. Een film die terugkijkt op deze crash en de moedige weg die Lauda daarna aflegde.

Crash

Lauda overleefde in 1976 één van de meest bekende crashes in de geschiedenis van de Formule 1. Met behulp van zeldzame beelden ontrafelt de documentaire 33 Days – Lauda, The Untold Story wat er op die noodlottige en bijna fatale dag op de Nürburgring gebeurde.

Comeback

Daarnaast wordt Lauda’s moedige tijd van herstel gevolgd en zijn miraculeuze comeback in Monza enkele weken later. De film onderzoekt niet alleen de impact die de crash op zijn leven had, maar ook op de sport in het algemeen door te kijken naar de veiligheid en de ontwikkelingen van de jaren 1900 tot heden.

Documentaire bij ONS

33 Days – Lauda, The Untold Story is te zien op zaterdag 25 mei om 22:00 uur bij ONS.

Ziggo en KPN

ONS is onder andere te ontvangen op kanaal 50 in het basispakket van Ziggo en op kanaal 89 in het pluspakket van KPN. Ook bij alle andere providers in Nederland is ONS in het pakket opgenomen.