Dode bij ongeluk met zendmast op Aruba

Op het eiland Aruba is bij het onderhoud aan een zendmast een dode gevallen. De zendmast van de radiozenders Hit94 FM en Mega 88 FM is hierbij ingestort.

Onderhoud

Het incident vond vanmorgen plaats nabij Oranjestad, de hoofdstad van het eiland. Tijdens werkzaamheden aan de antennes van de radiozenders brak de 15 meter hoge mast. De medewerker die in de antenne bezig was met onderhoudswerkzaamheden viel hierdoor naar beneden en is overleden. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak is van het instorten van de mast. De lokale politie heeft de zaak inmiddels in onderzoek.

Uit de lucht

Hit94 is samen met de radiozender Mega 88 FM gevestigd in een studio nabij Oranjestad. Beide radiozenders maken gebruik van de zendmast in Oranjestad. De radiozenders Hit94 FM en Mega 88 FM zijn voorlopig niet te beluisteren via de FM en Internet. Het is nog niet duidelijk wanneer de uitzendingen hervat gaan worden via de FM-frequenties 94,1 MHz en 88,1 MHz en Internet.

Hooiberg

Overigens hebben de meeste radiozenders op Aruba hun zendmast voor de FM-uitzendingen geplaatst op de Hooiberg. De Hooiberg is het hoogste punt van Aruba. Enkele radiozenders, waaronder Hit 94 FM en Mega 88 FM hebben hun zendmast geplaatst op een andere locatie op het eiland.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.