Dominique van der Heyde volgt Mingelen op

nosDominique van der Heyde volgt Ferry Mingelen op als politiek duider van Nieuwsuur, het gezamenlijke dagelijkse nieuws- en actualiteitenprogramma van de NOS en NTR. Per 1 januari 2014 is zij de verslaggever en duider op de Haagse NOS-redactie met als specifieke taak het politieke nieuws in Nieuwsuur. Voor de toelichting en uitleg van het parlementaire nieuws in het NOS Journaal van o.a. 20.00 uur gaat de NOS op zoek naar een opvolger voor Dominique. Dit bericht de NOS in een persbericht.

Dominique van der Heyde is verheugd over haar nieuwe functie: ‘Ik ben erg blij met deze benoeming. Voor mij is het een logische stap. Nieuwsuur is een fantastisch journalistiek programma met zeer veel ruimte voor politiek. In het NOS Journaal moet ik me beperken tot commentaar van hooguit twee minuten, alles moet kort en krachtig. Nieuwsuur leent zich voor uitgebreid verslag en duiding, daar zal ik dus veel meer in kwijt kunnen.” Dominique van der Heyde studeerde politicologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In 1996 begon zij bij het NOS Journaal waar ze een aantal jaren op de buitenlandredactie werkte. Daarna werd zij verslaggever en in 2002 stapte zij over naar de Haagse redactie van de NOS. Sinds september 2009 is zij politiek duider van het NOS Journaal.

Ferry Mingelen met pensioen
Al eerder was bekend geworden dat Ferry Mingelen eind dit jaar met pensioen gaat. Eind vorig jaar bereikte Mingelen de pensioengerechtigde leeftijd van 65 jaar. De NOS liet toen al weten dat Mingelen in elk geval nog een jaar mocht blijven. Mingelen is al dertig jaar werkzaam op de Haagse redactie van de NOS. Sinds 1984 was hij presentator bij het tv-programma Den Haag Vandaag. Daarna werd hij parlementair verslaggever toen het programma werd samengevoegd met NOVA. Sinds september 2010 werkt hij voor Nieuwsuur, de opvolger van NOVA. Mingelen is daarnaast een vast gezicht bij de landelijke en regionale verkiezingen.