DPG Media neemt Sanoma Media Netherlands over

DPG Media en Sanoma Group maakten vandaag bekend dat ze overeenstemming hebben bereikt over de voorgenomen overname van Sanoma Media Netherlands door DPG Media.

“Bundeling”

“Met de bundeling van deze twee mediabedrijven ontstaat een sterk en complementair portfolio van nieuwsmedia, magazines, radio en online services.”, aldus beide bedrijven in een persbericht.

Grootste uitgever

Sanoma Media Netherlands is Nederland’s grootste uitgever van magazines met titels als Libelle, Margriet, Donald Duck, vtwonen en Veronica Magazine, met meer dan 1 miljoen abonnees. Het bedrijf is tevens eigenaar van nieuwsplatform NU.nl, de grootste nieuwssite van Nederland met een maandelijks bereik van 8 miljoen bezoekers.

Het Belgische DPG Media is in Nederland al actief met haar dagbladen Algemeen Dagblad, de Volkskrant en Trouw en de radiozender Qmusic. Ook website Tweakers is onderdeel van DPG Media.

Goedkeuring

De voorgenomen overname van Sanoma Media Netherlands door DPG Media is onder voorbehoud van goedkeuring door Autoriteit Consument & Markt (ACM) en is voorgelegd voor advies bij de betrokken ondernemingsraden.