Dramaserie American Crime Story te zien op Netflix

Sinds woensdag is de Amerikaanse dramaserie American Crime Story: The O.J. Simpson Trial uit, te zien op Netflix.

Rechtszaak

De serie draait om de waargebeurde rechtszaak tegen American football-legende en The Naked Gun-acteur O.J. Simpson die werd beschuldigd van een dubbele moord op zijn ex Nicole Brown en haar vriend Ronald Goldman. De rollen worden vertolkt door een topcast, onder wie Oscar-winnaar Cuba Gooding Jr., John Travolta, David Schwimmer, Sarah Paulson en Selma Blair.

Waargebeurde verhaal

American Crime Story: The O.J. Simpson Trial neemt de kijker mee in het waargebeurde verhaal van de O.J. Simpson rechtszaak en de onverbiddelijke strijd tussen de twee juridische teams. Aan de ene kant staat Justitie met de overtuiging dat de topsporter schuldig is, aan de andere kant het ‘dreamteam’ van Simpson dat alles doet voor vrijspraak. Heel Amerika wordt tijdens het proces in tweeën gedeeld en de geschiedenis van de politie met de Afro-Amerikaanse gemeenschap komt opnieuw naar boven.
Dreamteam

Acteurs

O.J. Simpson wordt gespeeld door Cuba Gooding Jr. Zijn juridische dreamteam bestaat uit onder anderen Robert Shapiro (John Travolta), Robert Kardashian (de vader van Kim Kardashian, gespeeld door David Schwimmer), Johnnie Cochran (Courtney B. Vance) en F. Lee Baily (Nathan Lane). In het team van Justitie zitten onder anderen Marcia Clarke (Sarah Paulson) en haar rechterhand Bill Hodgman (Christian Clemenson). Ryan Murphy is een van de makers van de serie en bekend van onder andere de bekroonde series Nip/Tuck, American Horror Story en Glee.

Televisie

De serie is in Nederland al eerder te zien geweest op Net 5. De serie werd echter na een aantal weken wegens tegenvallende kijkcijfers verschoven van prime-time na de late uurtjes. Daarnaast is de serie ook te zien geweest op VRT Canvas en BBC. De serie is momenteel op maandagavond ook weer te zien op SBS9.

Prijzen

De mini-serie won vorig jaar negen Emmy Awards. De serie werd bekroond met de Emmy voor ‘beste miniserie’, Courtney B. Vance (‘beste mannelijke hoofdrol in een miniserie of film’), Sarah Paulson (‘beste vrouwelijke hoofdrol in een miniserie of film’) en Sterling K. Brown (‘beste mannelijke bijrol in een miniserie of film’). Verder werd de serie bekroond voor het Beste script van een aflevering.

Volgende seizoenen

In elk seizoen wordt een ander onderwerp behandeld. Voor het volgende seizoen gaat de serie over de nasleep van orkaan Katrina. Het derde seizoen van de serie zal de moord op de modeontwerper Versace gaan behandelen. Netflix heeft de rechten voor deze seizoenen al in haar bezit.

Video