Duitse publieke televisie start online jongeren-portal ‘Funk’

De publieke televisiezenders in Duitsland start morgen een online portal voor jongeren onder de naam ‘Funk’. Hiermee richten de ARD en ZDF zich op Duitse jongeren tussen 14 en 29 jaar.

Funk

Via de website Funk.net zijn veel programma’s te vinden gericht op Duitse jongeren. Het is al jaren een grote wens van de Duitse overheid om via de publieke televisie meer jongeren te bereiken. Net als in Groot-Brittanie wordt het jongeren-aanbod niet meer via lineaire televisie uitgezonden maar online. Dit gebeurt zowel via de website, een speciale app en de sociale media. Het aanbod zal ook te zien zijn via Youtube, Snapchat en Facebook. In totaal zullen de komende periode ongeveer 40 programma’s te zien zijn via Funk. Het gaat hierbij voornamelijk om nieuwe formats die ook gemaakt en geproduceerd worden door jongeren.

EinsPlus en ZDFkultur stoppen

De komst van het online jongerenaanbod bij de ARD en ZDF betekent wel het einde van twee digitale themakanalen in Duitsland: EinsPlus en ZDFkultur. Deze zenders waren onder andere via de satelliet te bekijken. ZDF geeft aan dat het cultuuraanbod dat nu op ZDFkultur is te zien niet geheel verdwijnt: veel cultuurprograma’s blijven te zien via 3Sat en Arte. EinsPlus begon in 2005 met uitzenden en ZDFkultur in 2011.

Video:

Promo nieuwe jongerenzender Funk van ARD/ZDF:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.