Duitse radiozender Funkhaus Europa verder als Cosmo

De publieke radiozender Funkhaus Europa gaat vanaf volgend jaar verder onder een nieuwe naam: Cosmo. Dat heeft de WDR (Westdeutscher Rundfunk) bekend gemaakt. De WDR is samen met RBB (Rundfunk Berlin-Brandenburg), Radio Bremen en NDR (Norddeutscher Rundfunk) verantwoordelijk voor de programmering op de radiozender.

Multicultureel

Funkhaus Europa biedt een multiculturele radioprogrammering. De naam Cosmo is niet geheel onbekend bij de luisteraars van Funkhaus Europa. Cosmo is thans de programmanaam voor de uitzendingen van 6 tot 18 uur (7 dagen per week) in de Duitse taal.

Opgericht in 1998

De radiozender Funkhaus is in 1998 opgericht en biedt in de avonduren tussen 20 uur en 23 uur programma’s in onder andere het Arabisch, Grieks, Russisch, Koerdisch, Turks en Pools. Tevens biedt de radiozender diverse muziekprogramma’s als Soundcheck, Selektor en Global Pop Live. De radiozender biedt naast haar hoofdzender Funkhaus Europa diverse themazenders op Internet.

Cosmo

Vanaf 1 januari aanstaande gaat de radiozender verder onder de naam “Cosmo”. Een moderne naam die volgens de WDR beter past bij de programmering van de radiozender. Bij een nieuwe naam hoort ook nieuwe audiovormgeving die ook per 1 januari te horen is.

De radiozender is in delen van Duitsland te ontvangen via FM, DAB+, in heel Europa via de satelliet en wereldwijd via Internet.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.