Mediastad Hilversum in het teken van Dutch Media Week

Tot en met 13 september staat Mediastad Hilversum in het teken van Dutch Media Week. Dit is een evenement waarbij media in al hun facetten centraal staan.

Activiteiten

De week omvat ontmoetingen, kennissessies, experimenten en innovaties. Verspreid over vele locaties vinden lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, congressen, debatten en festiviteiten plaats. Daarbij is speciale aandacht voor experimenten, vernieuwing en cross-overs.

“The place to be”

Dutch Media Week is ‘the place to be’ voor wie bij wil blijven in het wisselende medialandschap in al zijn technische vormen, innovaties, invloed en educatieve kwaliteiten. De week is bedoeld voor zowel de zakelijke (educatieve) markt als de consument. Het is een podium voor aanstormend en bestaand talent en dé graadmeter voor toepassingen van technische ontwikkelingen op gebied van media“, zegt Herman Dummer, organisator en initiatiefnemer van het evenement.

Open Studio Dagen

Dummer zegt verder over deze week: “Professionals, bedrijven en consumenten krijgen de kans zich gedurende deze week te laten informeren, te inspireren en zich te verwonderen tijdens bijvoorbeeld kennissessies, experimenten, congressen en evenementen voor het grote publiek, zoals de tiende editie van de Open Studio Dagen op 9 en 10 september.”

Officiële opening

Naast de officiële opening op woensdagochtend 6 september op het Media Park, wordt Dutch Media Week die dag groots geopend met Dudok in Concert, dat vorig jaar voor het eerst plaatsvond.

Concert

Het Hilversumse Raadhuis vormt daarbij wederom het decor van diverse optredens in de middag tijdens het Open Podium en ´s avonds met het concert. Tijdens het concert gebruikt beeldmaker en DJ Ruud de Wild het Hilversumse Raadhuis als canvas; er worden beelden geprojecteerd waardoor hij een kunstzinnige laag zal aanbrengen. Dudok in Concert wordt live uitgezonden door de NOS om 20.33 uur via NPO1.

Het volledige programma staat op de website van het evenement.