DutchCloudTV gestopt met aanbieden sportstreams (Update)

(update 25/10) DutchCloudTV is sinds een aantal dagen gestopt met het aanbieden van live streams naar onder andere voetbalwedstrijden via haar plugin voor de populaire mediasoftware KODI/XBMC. Sinds zondag worden er echter wel weer sportstreams aangeboden.

DutchCloudTV

DutchCloudTV bood via haar plugin voor KODI/XBMC livestreams aan voor het kijken naar onder andere voetbalwedstrijden en Formule 1. Middels deze plugin kon de gebruiker gratis kijken naar de beelden van de betaalzenders FOX Sports en Sport 1. Daarnaast was het mogelijk om via de plugin live te kijken naar televisiezenders uit de gehele wereld waaronder de Verenigde Staten en Groot Brittannië.

Sinds een aantal dagen lijkt de plugin te zijn gestopt met het aanbieden van sportstreams via haar plugin. De website van DutchCloudTV bevat geen informatie meer, De Facebook-pagina waarop het aanbod dagelijks werd aangekondigd is uit de lucht en op de plugin zijn alleen nog livestreams naar Nederlandse televisiezenders te vinden. Het is onduidelijk of de mensen achter DutchCloudTV zelf de beslissing hebben genomen om de sportstreams, die in veel gevallen niet legaal werden doorgegeven, zelf uit de lucht te halen of dat de rechthebbende druk hebben gezet op de eigenaren van DutchCloudTV.

Janlul.com

Eerder dit jaar werd de populaire streamingdienst Janlul.com al het zwijgen opgelegd nadat de eigenaren van de betaalzender FOX Sports de mensen achter de dienst voor de rechter hadden gedaagd. Deze dienst bood via haar website de mogelijkheid om zonder abonnement te kijken naar livebeelden van voetbalwedstrijden uit onder andere de Eredivisie en de Engelse Premier League middels het signaal van FOX Sports.

FOX Sports

Volgens FOX Sports kijken elk weekeinde tienduizenden kijkers via illegale streamingsites naar voetbalwedstrijden via Internet. FOX Sports is daarom dit seizoen gestart met het aanpakken van dergelijke diensten. Het is onduidelijk of DutchCloudTV nu ook door het ingrijpen van FOX Sports gestopt is met het aanbieden van sportstreams via haar plugin.

Update zondag 25 oktober: De mensen achter DutchCloudTV zijn zondag weer gestart met het aanbieden van livestreams van sportwedstrijden via hun plugin.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.