EBU verwerft uitzendrechten EK Voetbal 2016

De ‘European Broadcasting Union’ (EBU) heeft de uitzendrechten van het Europees Kampioenschap Voetbal 2016 verworven. In Nederland kan de NOS hierdoor het EK Voetbal, dat volgende zomer in Frankrijk wordt gespeeld, uitzenden op televisie, radio en online.

Het Nederlands elftal moet zich nog wel kwalificeren voor het toernooi volgend jaar. Oranje heeft met nog vier duels te gaan drie punten achterstand op nummer twee Tsjechië. De nummers één en twee plaatsen zich rechtstreeks voor het EK . Ook de beste nummer drie mag afreizen. De overige acht nummers drie strijden in play-offs om de resterende vier tickets. Oranje krijgt nog thuiswedstrijden tegen IJsland en Tsjechië.

België

In België mogen de VRT (Vlaanderen) en RTBF (Wallonië) het EK Voetbal gaan uitzenden. De VRT heeft er bij deze overeenkomst voor gezorgd dat samenwerkingen met andere Vlaamse mediabedrijven mogelijk zijn aldus de VRT in een persbericht.

De EBU is een samenwerkingsverband van voornamelijk publieke omroepen uit de meeste Europese landen en enkele landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

 

Tags voor dit artikel