Edvard Niessing nieuwslezer bij ZFM Radio Zoetermeer

Edvard Niessing leest sinds deze week elke dinsdag het lokale nieuws uit de gemeente Zoetermeer voor op de lokale omroep ZFM Radio. “Daar zijn we als team apetrots op”, zegt Mark Kampers, DJ en nieuwslezer op ZFM.

KRO

Niessing is lange tijd op televisie actief geweest voor RTL Nieuws maar begon zijn carriere in 1966 bij AVRO’s jeugdomroep Minjon. Daarna is Edvard Niessing 22 jaar actief geweest voor de KRO als radio- en televisieomroeper, dj, regisseur, muzieksamensteller en presentator. Bekende programma’s van hem zijn Pep op Drie, Van Twaalf tot Twee, In Antwoord op uw schrijven, Niemandsland en Goal.

In 1991 werd Niessing programmaleider bij Radio Noordzee Nationaal. Na een korte tijd voor het ANP nieuws gelezen te hebben, was hij van 1994 tot 1997 het gezicht van het RTL Nieuws.

Omroep West

Daarna is Niessing nog actief geweest voor onder andere Omroep West, RNN7 en het NOVUM-nieuws. Niessing is naast zijn werk voor ZFM Radio ook actief als trambestuurder bij de Haagse trammaatschappij HTM. ” een lang gekoesterde jongensdroom”,
aldus Niessing.

Edvard Niessing is met ingang van deze week elke dinsdag te horen op de lokale omroep van Zoetermeer, ZFM Radio, met het stadsnieuws. ZFM Radio is een groot deel van Zuid-Holland te ontvangen via FM (96,2 MHz), diverse digitale pakketten en wereldwijd via Internet.