Eerste Amerikaanse presidentsdebat live te volgen bij VRT, NOS en RTL Z

De eerste confrontatie op televisie tussen Clinton en Trump is komende nacht en wordt live uitgezonden op NPO  1, RTL Z en VRT Canvas.Het is de eerste confrontatie van in totaal drie presidentsdebatten die te zien op de Amerikaanse televisie.

Nek aan nek-race

Aan de vooravond van hun eerste televisiedebat liggen Democrate Hillary Clinton en Republikein Donald Trump nek-aan-nek in de peilingen voor de verkiezingen voor het presidentschap. Clinton weet 46 procent van de Amerikanen achter zich, Trump kan rekenen op 44 procent. Het eerste televisiedebat vindt plaats in de Hofstra University in New York in de nacht van maandag 26 op dinsdag 27 september, van 3 tot 4.45 uur Nederlandse tijd.

Via NOS op NPO 1

De NOS zendt de verkiezingsdebatten tussen Hilary Clinton en Donald Trump rechtstreeks uit op NPO 1. Het eerste debat is komende nacht van 03.00 tot 04.30 uur te zien. Behalve op NPO 1 gebeurt dit ook op het themakanaal NPO Nieuws en de website NOS.nl. De uitzendingen worden simultaan vertaald en ondertiteld.

RTL Z

RTL Z zendt het eerste presidentsdebat tussen Hillary Clinton en Donald Trump live uit via televisie en rtlz.nl. VS-correspondent Erik Mouthaan leidt de toespraak in. Voor wie niet in het holst van de nacht zijn bed uit wil, kan dinsdagochtend vroeg op rtlz.nl terecht voor de hele uitzending of de highlights van het debat.

VRT Canvas

De Vlaamse openbare omroep VRT zendt alle drie de presidentsdebatten de komende periode live uit op Canvas en deredactie.be. Karine Claasen biedt de omkadering en wordt bijgestaan door Amerika-watcher Björn Soenens voor de analyse. De hele uitzending wordt live ondertiteld. Na afloop wordt het debat nog twee keer herhaalt in de Canvaslus. Ook om 13.30 uur is er nog een herhaling.

Alle debatten op VRT Canvas

Ook twee andere debatten tussen de kandidaten worden op dezelfde manier uitgezonden. Het gaat om die in de nacht van zondag 9 op maandag 10 oktober in de Washington University in St. Louis en in de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 oktober in de University of Nevada in Las Vegas.

Video:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.