Eerste editie EK Allround/Sprint live bij de NOS op radio en televisie

Dit weekeinde wordt in Heerenveen de eerste editie van het Europees Kampioenschap schaatsen Allround en Sprint gehouden. De NOS zendt het evenement live uit op radio, televisie en Internet.

Andere opzet

Voor de allround-schaatsers bestaat het EK eigenlijk al sinds 1891, weliswaar met een andere opzet dan nu, want wie drie van de vier klassieke afstanden wist te winnen, mocht zich destijds Europees kampioen noemen. In 1990 werd besloten om het toernooi gelijktijdig voor mannen én vrouwen te houden. Dit jaar bepaalde de internationale schaatsunie ISU dat het EK het ene jaar een allround- en sprinttoernooi wordt, en het andere jaar een afstandentoernooi.

Primeur

Voor het nieuwe Thialf in Heerenveen dus de primeur om tot en met 8 januari 2017 gastheer te zijn van de eerste Europese kampioenschappen nieuwe stijl: allround en sprint.

NOS

Voor de NOS is het in beeld brengen van dit evenement dus ook een primeur. Daarnaast komt oud-topschaatsster Annette Gerritsen het team van analisten versterken bij de NOS.

Samen met Erben Wennemars, Rintje Ritsma en Mark Tuitert schuift ze aan bij presentator Dione de Graaff om haar kennis en ervaring te delen. Het commentaar bij de wedstrijden komt van Herbert Dijkstra, Erik van Dijk, Martin Hersman en Sebastiaan Timmerman (radio).

Uitzendingen

Vandaag, vrijdag is er op NPO 1 een live-uitzending van 18.20 uur – 19.52 uur en van 19.50 uur – 21.55 uur op NPO 3. Zaterdag 7 januari doet de NOS live verslag op NPO 1 van 11.00 – 18.30 uur en op de finaledag, zondag 8 januari van 13.10 uur – 17.55 uur op NPO 1.

Op de radio is het evenement te volgen op NPO Radio 1. Er zijn het hele weekeinde live flitsen te horen tijdens de lopende programmering. Op de website NOS.nl is er het hele weekeinde een livestream. Vanavond om 18.30 uur is de eerste uitzending op de livestream.

Tweets: