Eerste lokale omroepen aangesloten op OLON’s Mediahub

De OLON is gestart met het aansluiten van lokale omroepen op de zogenaamde Mediahub. Inmiddels zijn de eerste 29 omroepen aangesloten op de Mediahub.

Ericsson

In juni heeft de OLON, de overkoepelende organisatie van lokale omroepen in Nederland, een contract getekend met de uitvoerende partij voor de hub: Ericsson. De hub van de OLON maakt het mogelijk voor lokale omroepen om het signaal één keer aan te leveren aan een centraal punt zodat vanuit daar alle pakketaanbieders het signaal kunnen afnemen voor doorgifte in hun digitale pakket. Daarnaast kan het signaal van de Mediahub worden gebruikt om aan te bieden via Internet of apps.

Ziggo

Veel van de lokale omroepen die nu aangesloten zijn op de Mediahub maken hiervoor gebruik van de bestaande verbinding die zij hebben met kabelexploitant Ziggo. Ziggo zorgt er voor haar beurt weer voor dat de signalen op de juiste manier worden aangeboden aan de Mediahub. Het is ook mogelijk om het signaal aan te leveren via andere distributeurs.

De komende weken zal het signaal van de Mediahub worden getest door de distributeurs. De OLON verwacht dat er rond november weer 15 nieuwe lokale omroepen aangesloten gaan worden.

Kosten

De OLON betaalt in 2015 en 2016 de kosten van het gebruik van de hub voor streekomroepen, dat wil zeggen voor omroepen die reeds voldoen aan de criteria van het bieden van een “lokaal toereikend media-aanbod” conform het OLON/VNG-convenant, of die een formele intentieovereenkomst hebben om samen één streekomroep te gaan vormen op basis van een plan.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.