Eigenaar Traffic Radio werkt aan sportzender

microfoonYPCA, onder meer eigenaar van Traffic Radio, werkt aan een nieuw internet radiostation voor en door sporters. Het station wil 24 uur per dag en 7 dagen per week gaan uitzenden  en brengt een mix van lekkere muziek, sportnieuws, themaprogramma’s en achtergronden bij de sport. Dit bericht YPCA op haar website.

 

 “Het sportstation is voor ons een logisch vervolg op onze verkeerszender Traffic Radio”, aldus directeur Lars Schotanus van YPCA. “Op Traffic Radio hebben wij de afgelopen periode al veel geëxperimenteerd en spelenderwijs ervaring opgedaan met sportprogramma’s. Zo maken wij, binnen ons mobiliteitsformat, met sportjournalist Rick Winkelman onder meer al een Fietsshow, een speciaal Tour de France programma en iedere donderdag het autosportprogramma Winkelman Op Wielen (WOW). Stuk voor stuk programma’s die straks ook op onze sportzender te horen zijn. Zo verzorgde Rick Winkelman tijdens de 24 uur van Le Mans voor speciale podcasten, die afgelopen zomer bijna 40.000 keer werden gedownload. Dit smaakt dus naar meer”, aldus Schotanus.

De nieuwe sportzender zal naast de bekende sporten juist ook aandacht geven aan de minder bekende sporten. Sporten die normaliter weinig aandacht krijgen op de radio, zullen juist wel te horen zijn op de nieuwe internet sportzender.