Einde samenwerking Veronica en Olav Mol

tvkijkenEr  is een eind gekomen aan de samenwerking tussen televisiezender Veronica en Formule 1-verslaggever Olav Mol. Dit bericht de website Formule1.nl.

 

Eerder deze week kwam Veronica middels een persbericht nog met het nieuws dat Olav Mol verslag zou doen van de eerste Formule 1-race die de tevlsisiezender live ging uitzenden. De beslissing om Mol het commentaar te laten doen, was een noodgreep van Veronica volgens Formule 1.nl. Even daarvoor had de zender namelijk besloten Olav Mol niet langer op locatie te sturen om verslag te doen. Tegenvallende kijkcijfers zijn de oorzaak van deze beslissing.

Via een persbericht laat Veronica echter nu weten dat er een einde is gekomen aan de samenwerking met de populaire Formule 1-verslaggever. “De uitzendingen van de afgelopen weken zijn op inhoudelijk en commercieel vlak geëvalueerd en de conclusie van Veronica en Sport1 is dat het in de huidige economische omstandigheden niet langer verantwoord is om reportages ter plekke te produceren. ” Zendermanager van Veronica, Mark Bruitsman, licht namens de twee zenders toe: “We hebben de afgelopen periode ook gekeken naar de mogelijkheden voor een samenwerking met Olav Mol op de langere termijn. Echter, na twee weken onderhandelen bleek dat niet te gaan lukken. Olav heeft aangegeven dit seizoen geen commentaar te willen doen vanuit Nederland. Wij respecteren zijn standpunt en betreuren het feit dat we daarmee afscheid van hem moeten nemen.”

Olav Mol over de gang van zaken:  “Van begin af aan heb ik gezegd niet meer vanuit de studio commentaar te willen doen. Ik kan dat niet meer opbrengen.” Mol betreurt de gang van zaken enorm en noemt de fans als grote verliezers.