Einde tv-zenders Stingray bij KPN, Viceland nog in onderhandeling

Vanaf 4 juli is er geen enkele televisiezender van mediabedrijf Stingray meer te zien bij aanbieder KPN. Per die datum verdwijnt Stingray Brava NL uit het aanbod bij KPN Interactieve Televisie. Het verdwijnen van de tv-zender maakt onderdeel uit van een groot aantal wijzigingen die de aanbieder per 4 juli doorvoert.

Alle Stingray zenders weg

KPN heeft in de afgelopen drie jaar afscheid genomen van alle Stingray tv-zenders: Stingray Lite TV, Stingray iConcerts, Stingray Djazz en per 4 juli aanstaande de klassieke muziekzender Stingray Brava NL. Volgens Robert Rutten, COO bij Stingray, komt dit door een mix van kijkcijfers en de gevraagde vergoeding. “Helaas waardeert KPN muziek minder,” aldus Rutten tegenover deze website

Rutten zegt in gesprek te zijn met de aanbieder te zijn om de zenders op termijn via een interactieve app te laten terugkeren, al kan dat nog enige tijd duren. KPN biedt wel de 50 non-stop muziekzenders van Stingray Music aan in het aanbod van de dienst Interactieve Televisie. Stingray Music zijn niet alleen de audio-kanalen maar worden ook in de vorm van een webplayer en een mobiele app aangeboden. Via de webplayer en de app hebben mensen zonder extra kosten toegang tot meer dan 2.000 playlists oftewel “Vibes”, zonder reclame.

Viceland: nog in onderhandeling

Een zender die per 4 juli door velen werd verwacht bij KPN is Viceland. De zender is eerder dit jaar van start gegaan bij kabelaar Ziggo. Viceland zegt desgevraagd aan deze website nog in onderhandeling met de aanbieder te zijn en geen uitsluitsel te kunnen geven over wanneer die aldaar te zien zal zijn.

Tot nu toe heeft de zender die zich met reportages en documentaires richt op een jong publiek, in Nederland alleen distributie bij Ziggo en Caiway (per 1 juni). Op 1 juni loopt de exclusiviteitsclausule met Ziggo af en mag de zender ook bij andere exploitanten worden aangeboden.