‘EK onder 21’ met Jong Oranje op Eredivisie Live en SBS6

eredivisieliveEredivisie Live en SBS6 brengen in juni het ‘UEFA European Under-21 Championship 2013’ gezamenlijk op de Nederlandse televisie. Eredivisie Live zendt met 15 wedstrijden het gehele toernooi live uit, inclusief de wedstrijden van Jong Oranje.  SBS6 doet rechtstreeks verslag van de wedstrijden van Jong Oranje, zolang zij in het toernooi zitten.

 

 Jong Oranje is een van de acht landen die in Israel van 5 tot en met 18 juni strijden om het Europees Kampioenschap onder 21. Groep A wordt gevormd door gastland Israel, Noorwegen, Engeland en Italië. De Nederlandse talenten zijn ingedeeld in groep B met Duitsland, Spanje en Rusland.

Arno de Jong, directeur media & marketing Eredivisie Live: “We zijn blij dat we samen met SBS6 het EK onder 21 het podium kunnen geven dat het verdient. Met dit aantrekkelijke toernooi kunnen we onze abonnees ook in de maand juni van toegevoegde waarde voorzien. Het past bovendien goed bij Eredivisie Live aangezien de Jong Oranje selectie voornamelijk bestaat uit bekende gezichten die we wekelijks zien schitteren in onze eigen Eredivisie. We wensen Jong Oranje heel veel succes en kijken uit naar een mooi toernooi.”

Remko van Westerloo, Directeur Televisie van SBS Broadcasting: “Door de aankoop van de wedstrijden van Jong Oranje op dit toernooi in juni, en met de in deze maand geplande oefeninterlands van de A-selectie van het Nederlands elftal in Azië, wil SBS6 zich nog duidelijker profileren als de familiezender waar alle verrichtingen van de nationale voetbalselecties te zien zijn. Het EK onder 21 is het belangrijkste voetbaltoernooi in 2013, en met Jong Oranje als serieuze kanshebber voor de titel, een evenement dat wij een breed kijkerspubliek niet willen onthouden. Door de prettige samenwerking met Eredivisie Live kunnen we juni nu al bestempelen als ‘Oranjemaand’.” (Persbericht)