EK voetbal live bij de NOS op televisie, radio en Internet

Ondanks dat ‘Oranje’ niet meespeelt tijdens het EK voetbal in Frankrijk doet de NOS uitgebreid verslag van het evenement dat tot en met zondag 10 juli duurt. De omroep doet verslag van het Europees Kampioenschap voetbal via televisie, radio en Internet.

NPO 1

Alle 51 wedstrijden zijn live te zien op NPO 1. De vaste voetbalcommentatoren (Frank Snoeks, Jeroen Grueter, Jeroen Elshoff, Jan Roelfs, Arno Vermeulen en Philip Kooke) van de NOS verzorgen vanuit de stadions in Frankrijk het commentaar. Het live verslag van de duels van 15.00 en 18.00 uur wordt omlijst met een voor- en nabeschouwing met een analist. Tussen deze twee vroege wedstrijden in – zo rond de klok van 17.15 uur – is er ruimte voor het laatste EK-nieuws en voor reportages van de NOS-verslaggevers uit Frankrijk: Jeroen Stekelenburg en Angelo Terwiel bedienen het noorden van Frankrijk en Matthijs Weststrate en Joep Schreuder zijn in het zuiden.

NOS Studio France

Op prime-time volgt NOS Studio France, waarin uiteraard de 21.00 uur-wedstrijd centraal staat. In de studio in Hilversum laten Henry Schut en sidekicks Hugo Borst en Rafael van der Vaart samen met andere gasten, waaronder analisten Bert van Marwijk, Youri Mulder, Co Adriaanse, Pierre van Hooijdonk en Daniel de Ridder, hun licht schijnen over ‘the match of the day’. Tom Egbers, Joep Schreuder of Jeroen Stekelenburg zijn afwisselend in het speelstadion voor de laatste updates en interviews met de hoofdrolspelers. Studio France begint rond de klok van half 9, na het Journaal van 20.00 uur, en gaat na de wedstrijd door tot tegen middernacht.

Lange eerste uitzending

De eerste uitzending vanavond is echter een extra lange editie vanaf 19.00 uur (met om 20.00 uur een onderbreking voor het Journaal), met onder andere een uitgebreide reportage over de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers en zijn team, die wel zullen optreden tijdens dit EK.

NOS.nl en de NOS-app

Via de NOS-app en op de speciale EK-website NOS.nl/ek2016 vind je niet alleen 24/7 het laatste EK-nieuws en de samenvattingen van de wedstrijden, maar ook veel extra materiaal zoals het speelschema en een extra kanaal. Via de app zijn de livestreams van alle wedstrijden en onze uitzendingen volgen. In verband met de rechten zijn de uitzendingen met wedstrijdbeelden alleen in Nederland te bekijken.

Extra livestream

Tijdens de wedstrijden vind je op een aparte pagina, naast de ‘officiële’ stream, een extra livestream met aanvullende beelden van de wedstrijd. Dezelfde wedstrijd, maar vanuit een andere hoek. Voordat de wedstrijd begint zie je via deze stream bijvoorbeeld de aankomst van de spelersbus Verder vind je op de ‘live-pagina’ de opstelling, real-time statistieken en een liveblog.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.